„Alianta PLDM-PCRM, cea mai eficienta forma de coalitie”, analist politic

„Cea mai eficienta forma de guvernare ar fi o coalitie dintre PLDM si PCRM”, considera analistul politic Viorel Ciubotaru, citat de Agentia DECA-press.
„Aceasta coalitie ar da posibilitate sa se depaseasca mai usor criza politica. Anume aceste doua partide sunt compatibile ca forta si ca suport. PCRM si PLDM sunt ca o balanta care asigura ca nimeni dintre ele nu-l va putea devora pe celalalt. Acest lucru nu este insa posibil intre comunisti si democrati”, a declarat Ciubotaru la un post privat TV.
Potrivit analistului, „rezolvarea ecuatiei este cine sa-i ofere garantii lui Marian Lupu ca el va fi ales presedinte de tara.
„Nici un candidat la aceasta functie din alta parte nu trece. Deciziile s-au luat, ori Marian Lupu, ori nimic. Daca PLDM va dori sa conduca aceasta tara, atunci ar trebui sa faca coalitie cu PCRM”, sustine Ciubotaru.
Ion Tabarta, un alt analist politic, spune ca este putin probabil ca o asemenea coalitie sa fie formata.
„Nu vad aceasta coalitie atat timp cat Vladimir Voronin este in fruntea PCRM. Nu se stie la ce va duce plecarea lui Voronin din acest partid”, a spus Tabrata.
Este de remarcat ca liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat, aseara, la „Publika” TV ca liberal-democratii sunt dispusi sa discute cu PCRM in problema alegerii sefului statului. Comunistilor le-ar putea reveni o functie de vicepremier, dar asta s-ar putea intampla dupa ce va fi constituita Alianta pentru Integrare Europeana.

Comentarii

replice