„In 2010, dupa o pauza de cativa ani, unitatile moldovenesti au efectuat trageri din armament de artilerie”, ministrul Marinuta

Armata Nationala a reusit sa treaca cu brio peste dificultatile unui an marcat de austeritate bugetara, a declarat, vineri, Vitalie Marinuta, ministrul Apararii, care a prezentat bilantul activitatii ministerului pe parcursul anului 2010, comunica DECA-press.
Ministrul Marinuta a spus ca in acest an au fost pregatiti peste 3000 de militari in termen si ca dupa o pauza de cativa ani, in cadrul Armatei Nationale s-au efectuat trageri din armamentul de artilerie, iar dupa o pauza de 13 ani trageri cu tunul autopropulsat „Nona”.
Ministrul a mai opinata ca, in acest an, si Batalionul cu destinatie speciala „Fulger” a avut un parcurs excelent. Pentru prima data, aceasta unitate, a efectuat exercitii bilaterale in teren cu Detasamentul „ALFA” al Serviciului de Informatii si Securitate, iar militarii prin contract de la „Fulger” au executat circa 200 de salturi cu parasuta, a spus Marinuta.
Militarii moldoveni si-au consolidat aptitudinile prin diverse aplicatii militare de nivel national si international. Genistii moldoveni au neutralizat in 2010 circa 620 obiecte explozive, dintre care 119 au fost dezamorsate in zona de securitate a R. Moldova.
Potrivit lui Marinuta, Moldova este prima tara din lume care a neutralizat stocurile de munitii cu fragmentare din dotare. Cu sprijinul organizatiei „Norwegian people aid”, Armata Nationala a nimicit intregul stoc de bombe de aviatie cu casete, in total fiind neutralizate 68 de bombe, alte circa 13 mii de munitii cu termenul de pastrare expirat fiind nimicite.
Ministerul Apararii a avut, in 2010, un buget de 205,1 mln. de lei.

Comentarii

replice

3 Comments

  1. Votez USL
  2. admin