Huliganii telefonici afecteaza activitatea „Salvarii” din Balti – Autoritatile nu le pot gasi ac de cojoc rauvoitorilor, deoarece nu exista legi in baza carora ar putea fi trasi la raspundere

Angajatii Serviciului de Asistenta Medicala Urgenta (SAMU) din Balti au devenit tinta huliganilor telefonici. Ei sunt insultati si terorizati de apeluri telefonice tot mai frecvente pe timp de noapte.
Solicitat de Agentia DECA-press, medicul-sef al SAMU din Balti, Liviu Bogdan, a comunicat disperat ca huliganii telefonici sunt una dintre cele mai mari „dureri de cap” ale „Salvarii”, deoarece ei afecteaza activitatea institutiei. Nu stim ce sa facem ca sa ne debarasam de „atentia” acestor cetateni lipsiti de cea mai elementara cultura. Pentru ca nu exista un cadru legal, nu putem gasi ac de cojoc pentru raufacatori, a marturisit medicul. Culmea obrazniciei a fost cand un huligan a alertat intr-o noapte trei institutii – Politia, Pompierii si Salvarea – pe o adresa falsa.
Atat Procuratura, cat si Politia, pe care le-a sesizat administratia SAMU Balti in problema huliganilor telefonici, s-au aratat neputincioase in acest sens, motivand ca nu exista o lege ce ar permite pedepsirea autorilor unor astfel de infractiuni.
In prezent, unica masura in lupta cu huliganii, aplicata de SAMU, este publicarea in presa locala a numerelor de telefon de pe care sunt terorizati dispecerii „Salvarii”.

Comentarii

replice