Istoria unei tinere din Moldova figureaza in Raportul Global 2006 elaborat de UNFPA – Natalia relateaza lumii despre traficul de fiinte umane din Moldova, victima a caruia a devenit – Ea a fost vanduta in sclavie sexuala de catre propriul sot contra sumei de 3 mii USD

Istoria zguduitoare a Nataliei, una dintre cele 140 mii de femei din Moldova care au cazut prada traficului de fiinte umane in scopul exploatarii sexuale, a fost publicata in suplimentul dedicat migratiei tinerilor al Raportului Global „Situatia populatiei lumii 2006. Calea spre speranta: Femeile si migratia internationala”, lansat la Chisinau de Agentia ONU pentru Populatie (UNFPA). Suplimentul contine istoriile a zece tinere din diferite tari care au fost traficate, informeaza Agentia DECA-press.
Dupa cum noteaza Agentia DECA-press cu referire la povestea cutremuratoare a Nataliei, tanara a ramas fara mama la varsta de sapte ani. Fata a ramas cu cei patru frati si tatal ei care muncea la camp. De regula, tata o batea si-i spunea ca este o povara pentru restul familiei. Nici fratii Nataliei nu erau mai indulgenti cu ea. Natalia a inceput sa caute mijloace de a castiga bani pentru a se descurca.
La 14 ani, deja muncea in gospodaria unei vecine. Facea curatenie, avea grija de animale si taia lemne pentru foc. Pe la varsta de 18 ani a decis sa mearga la Chisinau, sa-si caute vreun rost. A gasit un loc de munca la piata centrala. Cand a implinit 19 ani, Natalia s-a casatorit cu un tanar dintr-o suburbie a Chisinaului. Ea nu-l iubea, insa credea ca acesta este singurul mod de a incepe o noua viata. Certurile si bataile Nataliei nu au contenit nici dupa ce sotul fu informat ca ar putea deveni tata. Intr-o zi, sotul i-a sugerat Nataliei ca ar fi bine sa plece in Italia, deoarece auzise ca acolo se putea de castig bine. I-a facut cunostinta cu un prieten. Mult mai tarziu a inteles insa ca acesta era traficant si ca o cumparase de la sot cu trei mii de dolari. Natalia a fost dusa in Romania, iar de acolo, potrivit istoriei publicate in Raportul Global al UNFPA, s-a derulat drama Natalie. In sclavia sexuala Natalia si-a pierdut copilul pe care trebuia sa-l nasca. A fost violata si maltratata de nenumarate ori. A fugit in cateva randuri, dar a fost prinsa si crunt batuta. La o ordinara tentativa de evadare din sclavie a fost calcata de traficati cu masina si lasata sa moara pe sosea. Dupa luni de agonie in spital si cateva interventii chirurgicale si-a revenit insa.
In cele din urma s-a reintors in Moldova, desi nu mai avea nici o speranta. Rudele i-au intors spatele. A revenit iarasi la Chisinau si a beneficiat de „linia fierbinte” a Organizatiei „La Strada”. Acum, Natalia este adapostita intr-o institutie pentru reabilitarea victimelor traficului, care este administrata de Organizatia Internationala pentru Migratie.
UNFPA apreciaza ca, in intreaga lume, traficul de tineri in scopul exploatarii sexuale este in continua crestere. Anual, o cifra estimata la 1,2 milioane copii si adolescenti cu varsta mai mica de 18 ani sunt afectati de acest fenomen.

Comentarii

replice