Maidanezii au asediat sediul Consiliului raional Calarasi

Problema maidanezilor continua sa persiste in orasul Calarasi, unde numerosi caini stau tolaniti toata ziua pe trotuare, in locurile unde se aduna resturile menajere, precum si prin parcuri, informeaza DECA-press.
Un grup numeros de javre s-a aciuat de vre-o doi ani in chiar scuarul din fata Consiliului Raional si, zilnic, ocupa scarile centrale rontaind oase sau resturi de mancare, sau pur si simplu dormind tolaniti direct pe scari. Oamenii care vin pe aici cu treburi sunt nevoiti sa-i ocoleasca cu mare atentie pentru a nu-i deranja. In caz contrar, ei risca sa fie atacati de maidanezi.
Zilele trecute, un tanar din alta localitate, venit cu treburi la Consiliul raional Calarasi, a fost atacat de cativa caini agresivi. Tanarul s-a salvat in propria masina in care a reusit sa se retraga. Si anterior maidanezii au atacat trecatori, muscandu-i sau bagand groaza in ei.
Viceprimarul de Calarasi, Vladimir Susarenco, recunoaste ca fenomenul e prezent si chiar ia amploare, dar primaria nu poate intreprinde nimic. Am vrut sa organizam impuscarea cainilor, dar politia a primit o interdictie drastica prin care se interzice categoric acest mod de nimicire. Ni se recomanda sa-i prindem si sa-i eutanasiem, dar nu avem nici fonduri, conditii adecvate, dar nici specialisti pentru aceste activitati.
Medicul-sef veterinar de stat al raionului, Tudor Anghel, spune ca inca anul trecut a emis o circulara prin care solicita autoritatilor locale sa intreprinda masurile corespunzatoare pentru nimicirea cainilor vagabonzi, dar efectul a fost nul din aceleasi cauze: lipsa conditiilor optime pentru aceste operatiuni.

Comentarii

replice