Tiraspolul conditioneaza reluarea legaturii telefonice dintre cele doua maluri ale Nistrului

Liderul transnistrean, Igor Smirnov, a declarat ca Tiraspolul si Chisinaul ar trebui sa semneze un acord in privinta reluarii legaturii telefonice fixe dintre cele doua maluri ale Nistrului, transmite Agentia DECA-press.
„Este necesar sa fie semnat un acord si sa nu pur si simplu sa fie reluata legatura telefonica in baza unei decizii unilaterale”, a spus Smirnov in cadrul unei discutii cu Vladimir Yastrebceak, ministrul de externe al Transnistriei.
Luni, Vladimir Yastrebceak a avut o discutie cu Victor Osipov, vicepremier moldovean pe probleme de reintegrare.
Chisinaul nu a comentat, deocamdata, declaratiile lui Igor Smirnov.
La inceputul lunii curente, autoritatile de la Chisinau au anuntat ca legatura telefonica dintre cele doua maluri ale Nistrului ar putea fi reluata in doua-trei saptamani. Asta dupa ce premierul Vlad Filat avuse o intalnire neformala cu Igor Smirnov.
Legatura telefonica fixa dintre cele doua maluri ale Nistrului a fost suspendata in 2003 din cauza unor divergente dintre operatorii de telefonie fixa de pe cele doua maluri. In prezent, legatura telefonica dintre cele doua maluri ale Nistrului este asigurata prin intermediul unor operatori terti.

Comentarii

replice