Transnistria consemneaza ziua constitutiei

In regiunea separatista din estul R. Moldova – Transnistria – este consemnata ziua constitutiei, adoptata la Tiraspol acum 15 ani, comunica Agentia DECA-press.
Intr-un mesaj de felicitare adresat „poporului transnistrean”, liderul de la Tiraspol Igor Smirnov, sustine ca odata cu adoptarea constitutiei s-a pus „fundamentul dezvoltarii unui stat democratic si liber”, aceasta fiind axa sistemului legislativ din Transnistria.
Smirnov afirma ca „Transnistria lucreaza asupra armonizarii constitutiei locale cu cea a Federatiei Ruse, reiesind din doleantele poporului expuse la referendumul din 2006”, cand transnistrenii au optat pentru alipirea regiunii la Rusia.
Si spicherul transnistrean, Anatoli Kaminskii, a mentionat intr-o adresare catre transnistreni ca „legea fundamentala trebuie perfectionata, proces care trebuie realizat prin consens de fortele politice”.
Constitutia regiunii transnistrene a fost adoptata prin referendum la 24 decembrie 1995 si a intrat in vigoare in Transnistria la 17 ianuarie 1996.

Comentarii

replice