La Todiresti, Ungheni, „mainile sunt intinse peste Prut”

Un festival folcloric cu genericul „Maini intinse peste Prut” a avut loc in satul Todiresti, raionul Ungheni. Festivalul, finantat de Uniunea Europeana prin Programul de vecinatate Romania-Moldova 2004-2006, a avut loc in cadrul unui proiect cu acelasi generic, implementat de Consiliul local Solesti, judetul Vaslui, in parteneriat cu Sectia cultura Ungheni, informeaza DECA-press.
Initiatorul estivalului este Mihai Cornea, inspector superior la Directia Judeteana Cultura Vaslui, sef al sectiei cultura Ungheni in anii ’90. „M-am gandit sa iau legatura cu fostii mei colegi, caci am lucrat in raionul Ungheni peste 30 de ani. Cunosc bine caminele culturale, cunosc formatiile de aici”, a spus Cornea.
Potrivit dansului, ceea ce s-a intamplat la Todiresti este un prim pas pentru o colaborare mai ampla. „De obicei, Vasluiul facea parteneriate cu Hancestiul, cu Leova. Acum a ajuns si la Ungheni”.
In toamna, formatiile folclorice „Tudoritele” si „Dragaica” din raionul Ungheni se vor deplasa, in scopuri culturale, in judetul Vaslui.

Comentarii

replice