Titus Corlatean: „Romania este o fereastra prin care cetatenii moldoveni pot intretine speranta intr-un viitor european”

Europarlamentarul PSD Titus Corlatean a depus, miercuri, o declaratie scrisa aferenta raportului Brok privind „documentul de strategie al Comisiei Europene legat de extindere”. Potrivit deputatului european, o viitoare aderare la UE a Republicii Moldova constituie un impuls pentru opozitia democratica din aceasta tara de a continua lupta pentru stabilirea unor structuri legislative si institutionale democratice, releva DECA-press, cu referinta la Agentia romaneasca „Prompt Media”.
In declaratie se arata ca „perspectiva aderarii unor tari sud-est europene la Uniunea Europeana este motorul reformelor pe calea transformarii democratice a acestor state. Documentul de strategie al Comisiei privind extinderea din 2007 trebuia sa transmita un semnal neechivoc cu privire la angajamentul ferm fata de tarile cu care au inceput negocierile de aderare sau fata de cele care au perspective de aderare”.
„Este cazul, intre altele, Serbiei si Republicii Moldova. Pentru acest din urma stat, Romania este o fereastra prin care cetatenii moldoveni pot intretine speranta intr-un viitor european, mai democratic si mai prosper”, a explicat Titus Corlatean, membru al Delegatiei pentru relatiile cu Republica Moldova a PE.
Potrivit eurodeputatului social-democrat, „o viitoare aderare la Uniunea Europeana este un impuls pentru opozitia democratica din Republica Moldova de a continua lupta pentru stabilirea unor structuri legislative si institutionale democratice, proces pe care UE s-a angajat sa il incurajeze”. „Necesitatea unor reforme interne institutionale in UE, prin intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona, nu poate constitui un motiv prealabil si un pretext pentru a bloca extinderea Uniunii”, a conchis Corlatean.

Comentarii

replice