Festivitati cu ocazia Zilei Europei vor fir organizate la Chisinau pe 15 mai

Delegatia Uniunii Europene in Moldova, in colaborare cu Primaria Chisinau, a anuntat ca va organiza in premiera festivitati de amploare cu ocazia Zilei Europei la 15 mai, informeaza Agentia DECA-press.
Festivitatile se vor desfasura in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, iar la inaugurarea acestora va participa Štefan Füle, Comisarul Uniunii Europene pentru Extindere si Politica de Vecinatate.
Potrivit Delegatiei Uniunii Europene, in Piata Marii Adunari Nationale, la 15 mai, va fi instalat „oraselul european”, format din 50 de corturi care vor fi instalate de ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene la Chisinau.
Ambasadele statelor membre ale UE vor demonstra „Unitatea in diversitate” a bucatariei europene, in corturi specializate, unde vizitatorii vor fi invitati sa guste din bucate si bauturi europene. Doua scoli de limbi vor oferi oportunitate cetatenilor sa invete cateva cuvinte si fraze cheie in limbile bulgara, ceha, germana, franceza, lituaniana, poloneza, portugheza, spaniola, engleza si turca.
Festivitatile prilejuite de Ziua Europei vor culmina cu un concert sustinut de formatiile „Alternosfera” din Moldova si „Brainstorm” din Letonia.
In spatiul european, Ziua Europei este marcata in fiecare a la 9 mai.

Comentarii

replice