Mihai Ghimpu califica discutiile dintre PD si PLDM un „joc de sah”, iar Vlad Filat vorbeste despre „partajarea responsabilitatilor si domeniilor”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, sustine ca formatiunea sa politica are rolul de arbitru in „jocul de sah” dintre PD si PLDM, iar Vlad Filat, liderul PLDM, sustine ca in rezultatul negocierilor in vederea constituirii unei aliante de centru-dreapta va pleda pentru „partajarea responsabilitatilor si domeniilor”, informeaza Agentia DECA-press.
Mihai Ghimpu a declarat, aseara, in cadrul unei emisiuni la „PRO TV Chisinau”, ca discutiile dintre PD si PLDM ar fi „o joaca de sah”.
„Misti azi o piesa si te gandesti va fi mat ori nu. Iata asa joaca de sah are loc intre PLDM si PD, PL doar urmareste si previne unele miscari”, a spus Mihai Ghimpu cu referinta la negocierile privind formarea unei aliante de centru-dreapta.
La randul sau, Vlad Filat a declarat in cadrul emisiunii „Moldova in direct” de la postul public TV „Moldova 1” ca „puterea ar trebui impartita conform optiunilor alegatorilor”. „Pledez pentru partajarea rezonabila a responsabilitatii si domeniilor”, a mai declarat Vlad Filat.
Mihai Ghimpu se declara optimist si spune ca pana pe 28 decembrie, ultima zi cand noul Parlament ales trebuie sa se convoace in sedinta, PD va decide cu cine sa faca alianta.

Comentarii

replice