Mihai Ghimpu a facut bilantul activitatii sale in functiile de spicher si presedinte interimar

Mihai Ghimpu a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, activitatea sa in functiile de presedinte interimar al R. Moldova si spicher al Legislativului, comunica Agentia DECA-press.
Ghimpu a declarat ca Parlamentului a facut fata situatiei in conditiile unui an marcat de criza politica si economica. Parlamentul a demonstrata cetatenilor tarii si comunitatii internationale ca Moldova a luat cursul european, a spus Mihai Ghimpu.
In acest an, Parlamentul a adoptat 237 de legi si circa 150 de hotarari.
Mihai Ghimpu spune ca s-a dedat totusi mai mult muncii in calitate de presedinte interimar, promulgand legi si semnand decrete. Presedintele interimar a comunicat ca pe parcursul activitatii sale a semnat 181 de decrete privind conferirea distinctiilor de stat, circa 50 de decrete de numire a judecatorilor si aproximativ 30 de decrete cu referinta la initierea negocierilor de acorduri bilaterale cu state straine.
Intrebat de jurnalisti care ar fi esecul anului 2010 in opinia sa, Mihai Ghimpu a spus ca ar mentiona nealegerea sefului statului si slaba conlucrare a partidelor din cadrul Aliantei pentru Integrare Europene. Decretul „28 iunie”, care a scandalizat clasa politica, este considerat de Ghimpu drept un succes. „Sunt mandru ca am semnat acest decret, desi a fost declarat, ulterior, neconstitutional”, a afirmat Ghimpu.
Mihai Ghimpu a spus ca noul Parlament se va convoca saptamana viitoare, la 28 decembrie. Decretul cu privire la constituirea Parlamentului va fi semnat de Ghimpu in ajun.
Mihai Ghimpu a asigurat interimatul de presedinte al R. Moldova si a exercitat functia de spicher din septembrie 2009.

Comentarii

replice