Consiliul Unirii a devenit realitate

8

imagine: Timpul

Astăzi, la Chișinău, a fost constituit Consiliul Unirii, o structură neformală, inițiată de un grup de personalități din Republica Moldova și România. În cadrul unei conferințe de lansare, inițiatorii acestui for au dat citirii o declarație ăn care afirmă că își propun să promoveze ideea unirii Republicii Moldova cu România, transmite DECA-press.

”Consiliul Unirii este o organizaţie de larg consens naţional, care îşi propune să continue efortul Consiliului Naţional al Unirii, fondat la 1 decembrie 1991, ca act de voinţă al unui grup de parlamentari de la Chişinău şi Bucureşti, şi care se declară deschis persoanelor fizice, partidelor politice, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor entităţi ale societăţii din întreg spaţiul românesc de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi din comunităţile româneşti existente în toată lumea”, susțin autorii declarației.

Potrivit lor, Consiliul Unirii va promova ideea unităţii naţionale româneşti şi va depune eforturi pentru a convinge guvernanţii de la Chişinău, de la Bucureşti şi factorii politici decidenţi din Vest că această unitate românească înglobează şi interesele strategice ale lumii euroatlantice.

”Anul 2012 este un an simbolic – se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus. Noi, cei care pledăm pentru revenirea teritoriilor istorice româneşti la Patria-mamă România, vrem să le redăm conaţionalilor încrederea că viaţa lor, împreună cu fraţii români, va fi una bună, sigură, iar copiii lor vor avea un viitor demn”, se mai spune în declarație.

Printre semnatarii declarației de constituire a Consiliului Unirii sunt Mircea Druc, Ilie Ilașcu, Vladimir Beșleagă, Mihai Patraș, Val Butnaru, Alexandru Moșanu, Vitalia Pavlicenco, Constantin Tănase, Mircea Rusu, Anatol Vidrașcu ș.a.

DECA-press

Comentarii

replice

Share.

8 comentarii

 1. olegg munteanu on

  NU ESTE NIMENI IN DREPT SA DECIDA PENTRU ALTII.DAR VOIA UNII NATIUNI DE ASI REINTOARCE CEIA CE DEA PURURI A FOST DAT DE LA DUMNEZEU SA FIE UN TOT INTREG SE VA INFAPTUI . POPORUL NOSTRU A FOST BINEVOITOR SI BLAJIN SI CU STRAINII -SIA IMPARTIT DIN BUNATATEA SUFLETULUI SI CALDURA INIMII .SI CHIAR DACA AU FOST CAZUTI DIN PICIOARE IN LUPTA NEDTREAPTA A STIUT SASI ADUNE FORTELE SI SA SE RIDICE DIN NOU IN PICIOARE PENTRU A CONTINUA LUPTA PINA LA VICTORIA TOTALA.

 2. Concert Extraordinar sustinut de Inegalabilul cantautor si compozitor Victor Socaciu

  Spectacolul va avea loc la Coslada, Av. Berlin nr. 8, Centro Civico Rosalia de Castro, Ciudad 70, începând cu orele 18.00 in data de 8 decembrie 2012.

  Intrarea este gratuita, pe baza de invitatii

  Informatii suplimentare la Tel. (+34)653126653

  e-mail bramar67@yahoo.com

  VA asteptam cu drag!

 3. Iulian / Va scriu, din tara, de la mal de mare, din Constanta. Incerc sentimentul curat al maernidi de a fi roman si nu ma mai satur a ma uita la voi, dragi frati din Basarabia, ce oameni curati sufleteste sunteti. De o saptamana nu contenesc a ma uita la poze, la filmulete si le sorb, in fiecare clipa cu mult nesat, Aceleasi filmulete, le revad in ficare zi mereu, ca si cum ar fi noi. Flacara vie a patriotismului vostru simplu si curat, ma incalzeste, imi da putere, imi face sufletul usor, dar mai ales ma umple de speranta. Speranta unui viitor sigur Impreuna.Datorita voua, cred .Cred in Tara. In neam. In dulcele GraiNu mai sunt cuvinte goale de sens, ceausiste. Caci si noi am crescut si am invatat falsul patriotism, cel de parada.Voi faceti inaintasii sa nu sa rascoleasca in morminte. Datorita voua, acum pot sa ma duc la mormantul bunicii mele si sa-i spun ca dorul cu care ea a murit ( de Basarabia ) se va stinge.Cu lacrimi in ochi, sper, imi doresc cu ardoare, ca si noi, cei de dincoace de Prut, sa ne putem ridica la inaltimea ,dar mai ales asteptarile voastre.Traiasca in veci ROMANIA MARE

 4. vai de steaua voastra prapaditilor. Ducetiva si va apucati de lucru dar nu umblati cu unire.

 5. Trebuie sa continuam activitatea profesionala pentru a pregati Noua Generatie.Rusia a „lucrat”200 de ani.(1812-2012)Si continua sa „lucreze”.Crestinatatea va avea noi Martiri. Romanie,ne vom intoarce intr-o zi/ne vom intoarce negresit,/vor fi apusuri aurii/cum au mai fost cand am plecat.

Leave A Reply