Banii din Vestul României vor migra în Nordul Republicii Moldova

6

200 de oameni de afaceri și oficiali din Republica Moldova și România participă la Forumul interregional Moldo-Român, care și-a deschis lucrările astăzi, 28 martie, la Bălți.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în discursul de deschidere a lucrărilor, a declarat că investițiile oamenilor de afaceri români în economia Moldovei sunt întotdeauna binevenite, precizînd că afacerile în regiunea de nord a republicii au potențial tot mai mare de dezvltatare.

Cei 50 de investitori români, prezenți la forum, vor discuta cu oamenii de afaceri moldoveni în cadrul a șase paneluri sectoriale: Zone Economice Libere, sectorul Agroalimentar, Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor, Transporturi, Industrie Ușoară și Turism. Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regioanală Nord, afirmă că primele rezultate ale Forumului moldo-român se vor vedea mâine, când businessmanii se vor întruni la primele discuții bilaterale.

Forumul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) din Republica Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) din România.

Comentarii

replice

Share.

6 comentarii

 1. Victor SOCACIU, deputatul PSD, candidat USL, in Colegiul 1, Camera Deputatilor a avut marti, 4 Decembrie 2012, o intalnire cu romanii din Florenta, Italia.
  La intalnirea la care au fost prezenti cateva sute de romani, au fost dezbatute problemele cele mai frecvente cu care se confrunta comunitatea romaneasca. Au participat, de asemenea, reprezentanti ai autoritatilor locale, care au fost foarte deschisi la toate propunerile candidatului USL pentru Diaspora. In cadrul dezbaterii a fost prezentat programul de guvernare USL pentru romanii din afara granitelor tarii.
  Ulterior intalnirii, a fost sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei printr-un concert folk inegalabil, sustinut de cantautorul Victor Socaciu.
  Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului Cultural Roman pentru Integrare Sociala si Culturala in Toscana si a echipei PSD Florenta.

 2. De Ziua Natională a României, Victor Socaciu a susținut un concert pentru românii din Italia. Spectacolul, ce a avut loc la Roma, la Ponte Galeria, a strâns în jur de cateva sute de români.
  Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociaţiei Social-Culturale a Românilor din Italia

 3. MAMA, ajuta-ma sa ma debarasez de aceste Lanturi Grele…(1812-2012) ROMANIA: BASARABIE,MARGARITARUL PRETIOS E-N TINE. RIDICA-TE, BASARABIE!

Leave A Reply