Groaza hoților din Călărași

Trei  infracţiuni au fost descoperite de către Poliţia din raionul Călăraşi cu ajutorul unui cîine detector de rasă “Ciobănesc german” pe nume Djec, transmite Inspectoratul General al Poliției.

Furturile au avut loc în perioada 18 decembrie – 8 ianuarie, curent,  în satele Vălcineţ, Meleşeni şi Sadova din raionul Călăraşi, de unde infractorii au sustras mai multe bunuri din gospodăriile a trei persoane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit, că suspecţii, un minor, de 15 ani, originar din Sadova, un bărbat de 30 de ani, originar din Meleşeni şi al treilea bănuit, un bărbat de 42 de ani, originar din Vălcineţ, pătrundeau în domiciliile persoanelor prin spargerea geamurilor, de unde sustrăgeau tehnică de uz casnic. Doi dintre suspecţi sînt anterior condamnaţi pentru crime analogice.

Datorită intervenţiei operative a poliţiştilor şi implicării profesioniste a cîinelui de serviciu, făptuitorii au fost stabiliţi.

În aceste cazuri a fost iniţiată cîte o cauză penală în baza art. 186 al.2 Cod Penal al RM, „Furt”. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o amendă de pînă la 20 000 de lei sau închisoare de pînă la 4 ani.

Comentarii

replice