Cu cât au crescut prețurile la unele produse în Moldova de la începutul pandemiei
De la începutul pandemiei de coronavirus, în Moldova cel mai mult au crescut prețurile la produsele lactate și la legume.
Astfel, potrivit Consiliului Concurenței, în luna marte, față de luna februarie, laptele a crescut în preț cu 1,83%, smântâna cu 0,55%, unul din lapte de vaci cu 3,84%, brânza de vaci cu 2,82%. La carnea de pasăre prețurile s-au majorat cu peste 2% .
În schimb a scăzut 1, 57% prețurile la carnea de porc și bovină
Consiliul Concurenței mai observă că au crescut prețurile la crupe cu 1,48% și la legume cu circa 5%.
Prețuri constante se mențin la pâine, ouă de găină și ulei de floarea soarelui.
Consiliul Concurenței menționează că „panica pandemică” de creare a rezervelor de produse alimentare de către consumatori a condiționat epuizarea stocurilor unor produse în unele magazine dar și la majorarea nefondată a prețurilor de raft.