Presupusii autori ai jafului de milioane din Chisinau au fost deferiti justitiei

Procurorii au finalizat urmarirea penala si a expediat instantei de judecata dosarul presupusilor autori ai atacului banditesc si talhariei savarsite asupra unui schimb valutar, precum si unui magazin din Chisinau, comunica DECA-press.
Cauza penala va fi examinata de Curtea de Apel Chisinau.
Potrivit rechizitoriului, in august 2009, patru barbati au organizat un grup criminal, inarmat cu doua pistoale, cu care in scopul sustragerii bunurilor proprietarilor a comis o serie de atacuri.
La 19 august 2009, in jurul orei 12:00, inarmati si cu cagule pe cap, au patruns intr-un magazin de vestimentatie din Chisinau, unde, i-au atacat pe angajatii unitatii comerciale. Aplicand violenta atat in privinta personalului magazinului, cat si altor persoane ce se aflau in incinta acestuia, invinuitii au sustras din safeu 3,5 milioane de lei.
In dimineata zilei de 28 octombrie a.c, in aceleasi imprejurari, invinuitii au patruns in unul din ghiseele de schimb valutar din Capitala si i-au atacat pe angajati. Ei au efectuat doua impuscaturi din arma si au sustras circa 700 mii de lei. Acestia, insa, au fost retinuti de catre angajatii ghiseului si colaboratorii de politie.
Trei dintre invinuiti sunt cercetati in stare de arest. Un altul a fost recent eliberat din arest prin incheierea Judecatoriei sect. Centru din Chisinau.

Comentarii

replice