Sase intreprinderi de stat au fost scoase la licitatie

Statul si-a scos marti la licitatie actiunile in sase intreprinderi. Licitatia este organizata de Agentia Proprietatii Publice a Ministerului Economiei si Comertului si se va desfasura cu strigare, releva DECA-press.
Astfel, marti au fost scoase la licitatie 100% de actiuni ale intreprinderilor de stat „Rubin” (Falesti) si „Volna” (Glodeni), ambele specializate in reparatii si deservirea aparatajului radio si TV, la preturi initiale de 100 mii lei si 130 mii lei, respectiv; 60% de actiuni ale statului la farmacia din Zubresti (Straseni), 6,43% – la farmacia din Taraclia (Causeni) si 48,8% – la farmacia din Iscalau (Falesti).
Cel mai mare pret initial, de 700 mii lei, a fost stabilit pentru complexul de imobile al fostei cafenele „Dorojnoe” din str. Muncesti, Chisinau.
Cumparatorii potentiali urmau sa prezinte pana luni cererea de participare, un document confirmand achitarea in avans a 2% din pretul initial al obiectivului. Persoanele fizice din R. Moldova trebuiau sa plateasca si biletul de participant, de 72 lei, iar cele juridice si cetatenii straini – cate 180 lei pentru fiecare lot.

Comentarii

replice