Cresterea nivelului criminalitatii in regiunea transnistreana

In primele noua luni ale anului in curs in Transnistria au fost inregistrate 4730 de infractiuni si crime, cu 3,5 la suta mai mult fata de perioada similara a anului precedent, comunica Agentia DECA-press.
Potrivit datelor militiei din Transnistria, o treime din numarul total al infractiunilor se refera la crime grave si foarte grave. Numarul crimelor foarte grave a crescut cu circa opt la suta, iar al celor grave – cu circa 5%.
In primele noua luni, in regiune au fost inregistrate 57 de omoruri intentionate si tentative de omor, indice de doua ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut. In regiune se atesta o scadere a numarului de violuri, talharii si jafuri.
In perioada de referinta, in Transnistria au fost inregistrate 250 de infractiuni legate de traficul ilegal de arme; 180 de crime au fost savarsite cu folosirea armelor, munitiilor si obiectelor explozive, potrivit datelor statistice.
In rezultatul infractiunilor si crimelor comise au avut de suferit 2261 de persoane, dintre care 87 si-au pierdut viata.

Comentarii

replice