Smirnov: Nu cu Moldova, ci cu Rusia se va uni Transnistria

Liderul separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov crede ca Transnistria se va uni mai curand cu Rusia si nu cu Moldova, transmite Agentia DECA-press.
Intr-un interviu pentru „Kommersant Plus”, preluat de presa din Transnistria, Igor Smirnov declara ca pentru unificare acelor doua maluri, in actualele conditii, trebuie respectate cateva conditii care tin de factori geografici, etnic, ideologic, cultural… „Important e sa existe o dorinta a elitelor din mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului, care ar putea contribui la asta. Timp de doua decenii si in Transnistria, si in Moldova, au crescut noi generatii. Au acestea, oare, idealuri comune, ii leaga o cultura comuna”, se intreaba liderul de la Tiraspol.
„Cu Rusia se va uni Trasnistria, pentru ca intruneste toti factorii enumerati. Istoria, invatamantul si cultura sunt aceleasi, iar pamantul de secole este rusesc”, a declarat Smirnov.
Referindu-se la influenta Uniunii Europene asupra regiunii, Smirnov a declarat ca „nu exista democratie universala, intrucat fiecare tara are democratia sa, fiecare popor are cultura sa, valorile si idealurile sale”.

Comentarii

replice