In Ungheni se implementeaza noua proiecte tranfrontaliere finantate de UE

In raionul Ungheni se implementeaza, la ora actuala, noua proiecte transfrontaliere finantate de Uniunea Europeana (UE) prin PHARE CBC, informeaza Agentia DECA-press.
Acestea cuprind diverse domenii, inclusiv cultura si traditii populare: „Centrul de arte si mestesuguri traditionale”, implementat de Consiliul Judetean Iasi in parteneriat cu Consiliul raional Ungheni; „Pagini de folclor ale Prutului”, Ungheni-Vaslui; „Maini intinse peste Prut”, schimburi culturale intre Todiresti si Parlita, pe de o parte, si Solesti si Miclesti, judetul Vaslui, pe de alta parte.
Nu s-a uitat nici de economie, titlurile proiectelor vorbind de la sine: „Pregatirea unei piete transfrontaliere angro”; „Strategia de dezvoltare economica si sociala a Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru”; „Reteaua APL de dezvoltare economica locala”; „Produsele traditionale alimentare – oportunitate pentru dezvoltarea economica transfrontaliera”.
La ora actuala, se implementeaza si un proiect ce prevede promovarea turismului transfrontalier in orasul Iasi si regiunea Ungheni. Un alt proiect realizat se refera la asistenta sociala si se numeste „Asistenta sociala pentru o viata mai buna”.
De notat ca toate proiectele au fost elaborate la initiativa partii romane. Institutiile si organizatiile din raionul Ungheni sunt parteneri.
De la inceputul anului curent, Consiliul Raional Ungheni a facilitat stabilirea infratirilor intre primariile Ciurea, Popricani si orasul Harlau din judetul Iasi si primariile Boghenii Noi, Manoilesti si Todiresti din raionul Ungheni.

Comentarii

replice