Republica Moldova cere ajutorul UE pentru lichidarea consecintelor inundatiilor

Atat Ucraina, cat si Republica Moldova, cer ajutorul Uniunii Europene pentru lichidarea consecintelor inundatiilor de saptamana trecuta, transmite Agentia DECA-press.
Dupa cum informeaza Prompt Media, autoritatile celor doua state au cerut asistenta tehnica, in special utilaj electric. La randul lor, reprezentantii Uniunii Europene au declarat ca donarea generatoarelor electrice de catre statele – membre ale UE va fi coordonata de Comisia Europeana. In acelasi timp, exponentii Comisie Europene nu au precizat daca cele doua tari afectate de inundatii vor beneficia si de asistenta financiara.
In urma inundatiilor din Republica Moldova, au fost distruse peste 500 de case in mai multe sate, iar prejudiciul total constituie cateva milioane de dolari.
In acelasi timp, organul legislative transnistrean a inaintat un apel catre Duma de Stat a Federatiei Ruse, solicitand sa fie examinata posibilitatea de acordare a unui ajutor financiar republicii moldovenesti nistrene in scopul lichidarii consecintelor inundarii localitatilor din regiune.
Conform unor date, in Transnistria, au fost inundate 800 de locuinte, au fost evacuate aproximativ 2000 de persoane si a fost afectata grav sectorul agrar.

Comentarii

replice