Igor Dodon i-a adresat felicitări Maiei Sandu și invită PAS la discuții pe tema anticipatelor

Președintele în exercițiu, Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia validării sale în funcție de către Curtea Constituțională. În același timp, Dodon invită PAS, liderul căruia a fost până ieri Maia Sandu, la discuții în vederea stabilirii unei date pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Îi urez succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul R. Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

Igor Dodon menționează că Maia Sandu și partidul său trebuie să-și asume responsabilitatea pentru situația din țară.

Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu”, a notat președintele în exercițiu.

Potrivit lui Dodon, votul cetățenilor a arătat că, în afară de PSRM și PAS, restul partidelor au o credibilitate foarte redusă și a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând.

Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor”, a menționat Dodon.

Maia Sandu urmează să fie învestită oficial în funcția de președinte al R. Moldova la 24 decembrie.

Comentarii

replice