AUDIO. Preotul din Țaul cu șase facultăți

Satul Țaul din raionul Dondușeni, cunoscut pentru Conacul Pommer și parcul dendrologic, are și un preot deosebit. Nu fiecare sat din Moldova are un preot cu șase facultăți făcute și cu câteva studii de master. Anume această performanță a atins-o preotul Lucian Serdeșniuc, parohul Bisericii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Țaul.

La ai săi nici 35 de ani, preotul Lucian Serdeșniuc a absolvit: teologia, asistența socială, psihologia, istoria, limba și literatura română și dreptul.

„Am făcut și trei masterate – în filozofie la USM; managementul educațional și anul trecut am absolvit masteratul în drept. La moment, sunt student masterand în Galați  în filologie și fac doctoratul în filozofie la USM”, a spus preotul Lucian Serdeșniuc, potrivit jurnalist.md.

Pe lângă activitățile pe care le desfășoară, preotul este profesor de religie în școala locală și predă filozofia la Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Țaul.

Am încercat, spune preotul, să învăț permanent și concomitent, chiar dacă sunt în slujire.

Preotul Lucian Serdeșniuc spune că își iubește satul natal Țaul.

„Eu aici m-am născut, aici am crescut. Tatăl meu a învățat în Colegiul din Țaul, el fiind de baștină din Chile, America Latină. El s-a numărat printre studenții din 24 de țări care au învățat pe timpuri la Țaul”, ne-a mai spus preotul Lucian Serdeșniuc.

Părintele mai spune că își ajută consătenii ori de câte ori i se cere ajutorul.

Comentarii

replice