Ambasadorul SUA în RM: politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului R. Moldova

Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a semnat un editorial pentru portalul Anticoruptie.md, în care s-a referit la situația din țară în contextul pandemiei, la democrația fragilă și la criza politică.

„R. Moldova se află într-o altă criză politică, una care împiedică eforturile de abordare eficientă a efectelor devastatoare ale pandemiei globale COVID-19 și crizei economice. Însă R. Moldova nu este singura”, susține diplomatul.

Dereck J. Hogan amintește că acum aproape doi ani, Moldova a scăpat „de un temut oligarh”.

„Multe instituții de stat, inclusiv Curtea Constituțională, care au fost odată capturate, își exercită acum independența și lucrează pentru binele poporului și nu a intereselor egoiste și corupte. Iar instituțiile cu adevărat independente sunt un bastion împotriva derapajelor democratice și revenirii la un climat de frică”, notează ambasadorul.

Despre alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut, Dereck Hogan spune că acestea au marcat un alt pas istoric în dezvoltarea democratică a R. Moldova și că acum țara „se află la încă o răscruce de drumuri”.

Politicienii și infractorii corupți nu mai pot dicta cursul viitorului țării. Poporul R. Moldova merită și cere mai mult. Aleșii R. Moldova trebuie să respecte voința poporului, să rezolve impasul actual și să se apuce de lucru pentru a răspunde nevoilor urgente ale cetățenilor”, a scris diplomatul american.

În editorialul său, diplomatul dă asigurări că SUA vor continua să fie alături de poporul R. Moldova în efortul lui de a construi un viitor mai luminos, mai liber și mai prosper.

Comentarii

replice