API a anunțat câștigătorii premiilor pentru jurnaliști

Asociația Presei Independente (API) a anunțat câștigătorii concursurilor profesionale interne pentru anul 2019. La această ediție a concursului au fost acordate 18 premii la șapte categorii de concurs.

La categoria „Cel mai bun reporter din presa națională” locul întâi l-a ocupat, pentru al doilea an consecutiv, Marina Ciobanu de la „Ziarul de Gardă”. Pe locul doi s-a situat Aliona Ciurcă de la „Ziarul de Gardă”, iar pe locul trei s-a clasat Lilia Curchi de la revista „Natura”.

La categoria „Cel mai bun reporter din presa locală”, primul premiu i-a revenit lui Constantin Hairetdinov de la „SP” din Bălți. Locul secund a fost ocupat de jurnalista Nelly Uncuță de la aceeași redacție, iar locul trei i-a revenit lui Tudor Iașcenco de la ziarul „Cuvântul” din Rezina.

La categoria „Cea mai bună investigaţie jurnalistică din presa națională”, toate trei poziții premiante au revenit jurnaliștilor de la „Ziarul de Gardă” –Victor Moșneag, Anatolie Eșanu și, respectiv, Marina Ciobanu.

La categoria „Cea mai bună investigaţie jurnalistică din presa locală”, pe locul I s-a clasat Svetlana Cernov de la „Est-Curier” din Criuleni, locul II i-a revenit lui Tudor Iașcenco de la ziarul „Cuvântul”, iar locul III i-a revenit jurnalistei Tatiana Djamanov de la „Radio Orhei”.

Cel mai bun fotoreporter a fost desemnat Vadim Șterbate de la ziarul „Observatorul de Nord” din Soroca, iar premiul pentru cel mai bun infografic i-a revenit redacției „Ziarul de Gardă”.

Premiul pentru dezvoltarea produselor multimedia a fost oferit portalului esp.md din Bălți, iar premiul pentru ținuta lingvistică a ziarelor/site-urilor a fost obținut de publicația „Jurnal de Chișinău”. Premiul pentru dezvoltarea instituției media i-a revenit „Ziarului de Gardă”.

Premiul special  „Curaj+Demnitate=Reputaţie” i-a fost oferit doamnei Rodica Mahu, fostă redactoră-șefă a ziarului „Jurnal de Chișinău”, care și-a încetat activitatea în decembrie 2019, după 20 de ani de editare.

API organizează concursuri anuale interne pentru jurnaliştii şi instituţiile mass-media membre ale organizației din 1999.

Comentarii

replice