Beciuri virtuale și bună dispoziție: vreme de patru ore a durat repetiția generală a reuniunii online ”Sănătate, Moldova”

Se pare că nici această situație cu statul acasă nu-i poate opri pe moldoveni să se întâlnească la un pahar de vorbă. Dacă nu față în față, atunci măcar într-un beci virtual, pe Internet.

Câțiva moldoveni s-au gândit să creeze o platformă de comunicare mai puțin obișnuită. Au denumit-o „Sănătate, Moldova” și au testat-o cu succes sâmbătă seara. „Petrecerea-pilot” a durat circa patru ore și a reunit mai bine de 12 participanți – jurnaliști, specialiști în comunicare, politicieni, bloggeri ș.a.

„4 ore. Foarte sticky treaba asta cu beciurile virtuale”, a scris pe Facebook unul dintre promotorii ideii, Vitalie Eșanu.

Iar fostul ambasador în Estonia, Victor Guzun a menționat pe pagina sa de Facebook că a fost „prima petrecere online transnațională cu prietenii”.

„Prima testare a beției online de mâine: Sănătate Moldova!”, a adăugat jurnalistul și sportivul Iulian Bercu.

Totuși primul eveniment oficial „Sănătate, Moldova” va avea loc duminică, 22 martie, începând cu ora 19:00. „Victor Bunescu, Vitalie Eșanu și Iulian Bercu, vă deschid ușa clubului virtual săptămânal N.O.R.O.C. (Națiunea Ocrotită Responsabil Oprește Croronavirusul)”, susțin organizatorii.

„Prețul de participare, minim o sticlă de vin moldovenesc pe masa fiecăruia, un banc scurt la intrare și un toast de sănătatea Moldovei și a Planetei!”, avertizează autorii inițiativei.

Potrivit organizatorilor, aceasta este ”prima adunare populară online din Moldova” care urmărește să combată depresia și indispoziția generate de imposibilitatea de a ciocni un pahar cu vin.

În Republica Moldova, autoritățile au anunțat Stare de Urgență pe un termen de 60 de zile (17 martie-15 martie) în legătură cu răspândirea CoronaVirusului de tip nou. Printre măsurile de precauție se numără recomandarea de autoizolare.

Comentarii

replice