Bogdan Aurescu: România va fi alături de noul Guvern în procesul de reformă al R. Moldova

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, azi, în cursul unei vizite oficiale la Chișinău, că România va susține, în continuare, cetățenii R. Moldova și că țara noastră are toate șansele să devină un model veritabil de orientare pro-europeană în Vecinătatea Estică a Uniunii Europene.

Suntem și ne dorim să rămânem cel mai important și cel mai sincer prieten al R. Moldova. Facem acest lucru în baza relației noastre speciale, fundamentate pe comunitatea de limbă, de istorie și cultură, dar și pe baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a R. Moldova”, a declarat ministrul român în cadrul ceremoniei de transmitere a unui lot de 100.620 doze de vaccin Pfizer-BioNtech împotriva Covid-19.

Bogdan Aurescu a specificat că România va fi alături de noul Guvern în procesul de reformă al R.  Moldova. Ministrul român de Externe a vorbit și despre eforturile comune ale României și R. Moldova în vederea depășirii efectelor pandemiei de Covid-19.

În finalul discursului său, Bogdan Aurescu a subliniat că următorii ani vor reprezenta pentru R. Moldova și, în egală măsură pentru Uniunea Europeană, o oportunitate care nu poate fi ratată.

R. Moldova poate deveni un veritabil model de orientare pro-europeană în Vecinătatea Estică a Uniunii Europene și un exemplu concret al puterii de transformare pozitive a Uniunii Europene”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrului afacerilor externe al României efectuează azi o vizită oficială la Chișinău.

Comentarii

replice