Candidatul propus de Armașu la postul de viceguvernator al BNM

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a propus Parlamentului candidatura lui Alexandru Savva pentru funcția de viceguvernator. Funcția a devenit vacantă după ce, recent, Cristina Harea și-a dat demisia.

Guvernatorul Octavian Armașu a spus că Alexandru Savva este un profesionist, care respectă și promovează valorile băncii centrale, „o persoană integră și fără afiliere politică”.

Alexandru Savva a participat în ultimii ani la modernizarea pieței financiare din țară, susține Armașu. Savva are o experiență de peste 18 ani în domeniul pieței financiare. A activat anterior în Comisia Națională a Pieței Financiare. Din 2008, a condus Centrul financiar-bancar al Asociației Băncilor din Moldova. În BNM a fost responsabil de implementarea reformei infrastructurii post-tranzacționare a instrumentelor financiare. Acum doi ani, a fost numit director al Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare.

Este doctor în finanțe (ASEM), a făcut două masterate: drept economic (ASEM, 2007-2008) și reglementare financiară (Marea Britanie, 2016-2017).

Comentarii

replice