Cazul cutremurător al unei femeie gravide infectate cu Covid-19, care a născut prematur un băiețel: medicii au făcut imposibilul

Este spitalizată de aproape două luni, iar medicii sunt îngerii ei păzitori, ajutând-o să-l aducă pe lume pe băiețelul ei Nikita și făcând imposibilul ca cei doi să supraviețuiască. Este vorba despre cazul Nataliei, care fiind infectată cu Covid-19, formă gravă, a fost scoasă din ghearele morții de către medicii din Chișinău.

Femeia a fost vizitată la spital de Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând”, spune ministra.

Viorica Dumbrăveanu povestește că din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu Covid-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Sunt cinci săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni”, a scris ministra despre acest caz pe pagina sa de Facebook.

Acum, Nichita este perfect sănătos, fiind internat la Institutul Mamei și Copilului. În prezent cântărește 2,450 kilograme și, în scurt timp, va fi externat.

Covid-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare”, susține ministra Sănătății.

Natalia spune despre medicii care i-au salvat viețile că sunt îngerii lor păzitori.

Mă închin în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape șapte luni, sunt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19, depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată. Suntem datori să le respectăm munca și să îi ajutăm în această luptă”, a mai menționat Viorica Dumbrăveanu.

De la începutul pandemiei, în Moldova au fost confirmate 31937 de cazuri de infectare cu Covid-19. 22411 de persoane s-au vindecat, iar 921 au murit.

Comentarii

replice