Forum economic interregional România-Republica Moldova

Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) din Republica Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) din România organizează Forumul economic interregional moldo-român „Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităților de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord”. Lucrările forumului vor avea loc în zilele de 28 și 29 martie 2012, la Bălți.

Potrivit organizatorilor, forumul interregional de la Bălți, organizat în premieră în Republica Moldova, reprezintă o excelentă oportunitate de a promova potențialul economic al Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova și de a susține actorii regionali în crearea parteneriatelor în plan economic.

Și-au anunțat deja prezența la eveniment în jur de 200 de participanți, printre care oameni de afaceri din Regiunea Vest a României și din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, reprezentanți ai ministerelor din Republica Moldova, membri ai Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare din Republica Moldova, ambasadori, reprezentanți ai Consulatului General al României din Bălți, reprezentanți ai ONG-urilor din Republica Moldova, parteneri ai ADR Nord etc.

Regiunea de Dezvoltare Nord (Republica Moldova), formată din municipiul Bălți și raioanele Briceni, Edineț, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, a semnat prin reprezentantul său în data de 29 noiembrie 2011, la Arad, România, un Memorandum de colaborare pe tema dezvoltării regionale cu reprezentantul Regiunii Vest (România), formată din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Comentarii

replice

One Response

  1. Raluca

Reply