Mitropolitul Basarabiei îndeamnă părinții să le vorbească copiilor despre Hristos cel Înviat

Mesajul central al Cuvântului Pastoral la Praznicul Învierii Domnului, din acest an, al Mitropolitului Basarabiei, ÎPS Petru este adresat părinților și copiilor.

Mitropolitul Basarabiei susține că anul 2020 a fost declarat în întreaga Biserică Ortodoxă Română drept „An omagial al pastorației părinților și copiilor” și „An comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

Printre altele, ÎPS Petru scrie în Cuvântul Pastoral că „acum e momentul copiilor să aducă zâmbetul și bucuria de a trăi în inimile părinților și acum e momentul părinților să le vorbească copiilor despre Hristos cel Înviat!”

Mitropolitul Basarabiei îndeamnă creștinii să se bucure „din toate puterile ființei” de Învierea lui Hristos și să nu „slăbească în nădejdea de zi cu zi, păstrând credința fierbinte și nezdruncinată în Milostivul Dumnezeu”.

„Și dacă ne vine, chiar și pentru o clipă,  vreo îndoială sau vreun gând de întristare din cauza faptului că nu suntem în biserică să ne bucurăm de acest Praznic Minunat, să vă aduceți aminte de cuvintele spuse de Mântuitorul după Înviere Apostolului Toma, care a mărturisit după aceea pe Hristos cel Înviat: „Pentru că M-ai văzut, ai crezut. Fericiți cei care n-au văzut și au crezut”, menționează ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Comentarii

replice