Medicii români au donat banii dăruiți de Usatâi într-un fond de combatere a Covid-19. Usatâi: am luat act de returnarea banilor

Ambasada României la Chișinău a informat azi că personalul medical român detașat la Bălți pentru a ajuta colegii în lupta cu noul Coronavirus a donat banii dăruiți acestora de primarul Renato Usatâi într-un fond local pentru combaterea Covid-19.

Misiunea diplomatică română menționează că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o primarul de Bălți cu medicii români, Usatâi le-a oferit cadouri, ulterior fiind identificate în ele unele sume de bani.

„Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai în prezența presei locale. Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Presa din Bălți menționează că Medicii români nu ar fi înțeles corect gestul primarului, cerând că ar fi vorba de o recompensă morală. Usatâi le-a oferit acestora câte o mie de dolari.

Primarul Renato Usatâi a scris pe Facebook că a oferit banii în semn de recunoștință pentru gestul lor nobil. Primarul a spus că un gest similar a manifestat față de lucrători medicali de la Spitalul din Bălți.

„Am luat act de returnarea banilor care vor fi transferați imediat în contul Primăriei municipiului Bălți, deschis special pentru donațiile îndreptate în lupta cu COVID-19”, a menționat Usatâi.

România a detașat în R. Moldova 42 cadre medicale pentru a ajuta medicii din Chișinău, Bălți și Cahul.

Comentarii

replice