Mitropolitul Moldovei îndeamnă credincioșii la pocăință

În Pastorala sa la Învierea Domnului, adresată creștinilor, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, îndeamnă credincioșii la pocăință.

Mesajul principal al Pastoralei din acest an a înaltei fețe bisericești este dedicată pocăinței în contextul epidemiei care „caută să umple inimile noastre de frică și să ne învăluie în panică”.

„În primul rând trebuie să ne pocăim. Pocăința adevărată ne scapă de frică”, susține Mitropolitul în Pastorală.

Mitropolitul Vladimir citează îndemnul Mântuitorului: „Pocăiți-vă!” și „Nu vă fie frică! Nu vă temeți!”.

„Când alungăm păcatul din inimile noastre fuge și frica. Inimile eliberate de frică să le umplem de dragoste față de aproapele. Această caritate creștinească trebuie să ne facă acum să fim foarte responsabili în sprijinirea semenilor aflați în boală și suferință”, afirmă Mitropolitul.

„Pocăința și dragostea adevărată deschid inimile și sufletele noastre pentru primirea lui Hristos, Cel ce a biruit lumea și moartea”, se arată în Pastorală.

Mitropolitul s-a referit și la faptul că în acest an, de Paști, bisericile sunt goale, fapt ce amintește de Mormântul găsit gol de Apostolii și Mironosițele care-L căutau pe Hristos.

„Acum bisericile sunt goale de noi, nu de Hristos, de aceea nu trebuie să fim goi duhovnicește și în afara Bisericii lui Hristos, ci să avem căutarea lăuntrică a Lui”, menționează ÎPS Vladimir.

Comentarii

replice