Reacția lui Dodon la teribilul accident din Chișinău: vitezomanii nu trebuie să terorizeze oamenii

Nu putem să ignorăm și să închidem ochii la faptul că străzile orașului (Chișinău) se transformă în trasee de curse, iar așa-zișii „vitezomani” terorizează oamenii, în special pe timp de noapte”.

Este reacția președintelui Igor Dodon la teribilul accident produs în noaptea de 16 spre 17 mai, după ora unu de noapte, în centrul Chișinăului în care două persoane au decedat, iar câteva au fost rănite.

Dodon a îndemnat MAI Interne să stabilească urgent circumstanțele tragediei și să atragă la răspundere persoanele vinovate, iar Guvernului i-a cerut să înăsprească măsurile de control al respectării regulilor de circulație rutieră, în special a regimului de viteză.

Amintim că noaptea trecută la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Ismail din Chişinău. O mașină de model Audi cu viteză excesivă a tamponat violent un taxi, care circula regulamentar. Doi oameni și-au pierdut viața, iar alți patru sunt răniți. În rezultatul impactului, patru mașini au fost avariate. De comiterea accidentului s-ar face vinovat un cetățean de 27 de ani care a trecut pe roșu cu mare viteză. Se presupune că mașina Audi era antrenată într-o cursă ilegală pe străzile Chișinăului. Miza acestei curse ar fi fost de 50 de euro.

Comentarii

replice