Stoianoglo a numit un procuror-șef interimar al Găgăuziei

Victor Câlcic va exercita interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia. Un ordin în acest sens a semnat Alexandr Stoianoglo, Procurorul General.

Câlcic va deține interimatul până la suplinirea prin concurs a funcției de procuror-șef al Găgăuziei.

Victor Câlcic are o vechime de muncă în cadrul Procuraturii de 16 ani, deținând pe parcurs mai multe funcții de conducere în Procuratura UTA Găgăuzia, iar în intervalul 2004-2014 a fost șeful Procuraturii raionului Vulcănești.

Totodată, Stoianoglo a dispus exercitarea interimatului și a funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție lui Vasile Levițchi.

Vasile Levițchi are un stagiu de muncă în calitate de procuror de 20 de ani, activând în cadrul procuraturilor municipiului Bălți, sectorului Râșcani al capitalei, iar în perioada anilor 2004-2014 – a activat în calitate de adjunct al Procurorului Anticorupție.

Ambii procurori au revenit recent în cadrul organelor procuraturii după ce au demisionat în 2014 din sistem. Ei au fost desemnați, recent, învingători ai concursurilor de Consiliul Superior al Procurorilor, fiind reîncadrați în funcțiile vacante de procuror în Procuratura UTA Gagauzia și, respectiv, procuror în Procuratura Capitalei.

Comentarii

replice