Vlad Filat, sfaturi pentru noua guvernare: R. Moldova are nevoie de un proiect de țară

Fostul premier, Vlad Filat, sugerează noii guvernări, într-o postare pe Facebook, că R. Moldova are nevoie de un proiect de țară, de o strategie de dezvoltare, care să răspundă atât aspirațiilor cetățenilor. Ex prim-ministrul mai indică asupra nevoii negocierii de urgență a unui acord cu FMI.

Potrivit lui Filat, finalizarea interconectărilor energetice și de infrastructură cu România, dar și identificarea altor domenii cum ar fi zona digitală vor aduce plus valoare R. Moldova și vor maximiza nivelul de interdependență cu spațiul european.

Fostul premier mai spune că țara trebuie să aibă o politică externă clară care să o ajute să-și recapete credibilitatea pierdută în perioada Plahotniuc-Dodon. Filat afirmă că prin votul din 11 iulie, cetățenii au pus țara pe o nouă traiectorie de dezvoltare.

Ultimele alegeri au arătat că electoratul s-a maturizat înaintea clasei politice și a împins R. Moldova spre un nou model de dezvoltare. Rămâne doar ca cei care au beneficiat de încrederea cetățenilor să-și îndeplinească angajamentele atât de generoase, dar și necesare”, susține Vlad Filat.

Reforma justiției și lupta anticorupție sunt absolut necesare. Acestea, însă, în opinia lui Filat, nu vor fi suficiente pentru a crește nivelul de trai.

Instalarea noului guvern cu un program de stabilizare și relansare economică, negocierea unui nou acord cu FMI până la finalul lunii august, astfel încât sprijinul deja anunțat de Uniunea Europeană, SUA, dar și alți parteneri de dezvoltare să devină efectiv, este de maximă urgență”, a afirmat Filat.

Comentarii

replice