A doua pogorâre a lui Filat în politică!

Fostul premier Vlad Filat a fost reales, azi, în funcția de președinte al Partidului Liberal Democrat (PLDM), formațiune pe a fondat-o în 2008 și a condus-o până în 2016. Revenirea lui Filat în PLDM are loc la patru ani de la dimisia sa din funcția de lider al formațiunii, dar și cea de membru al partidului.

Despre realegerea lui Filat în fruntea PLDM în cadrul Congresului IX- extraordinar a anunțat pe Facebook, Alexandru Bujorean, vicepreședintele formațiunii.

Vlad Filat, ales de Congresul PLDM în fruntea partidului pe care l-a fondat! Bine ați revenit, domnule președinte”, a scris Bujorean.

PLDM a fost creat de Vlad Filat în 2007, după ce a părăsit PDM. Din 2008, când a fost înregistrat și până în 2018, PLDM a fost condus de Vlad Filat. În 2015, Filat a fost reținut și condamnat la nouă ani de închisoare în urma unui autodenunţ al lui Ilan Şor, unul dintre principalii figuranți ai raportului Kroll privind furtul miliardului. Șor a acuzat că i-a dat mită lui Filat în valoare de 250 mil. USD. Vlad Filat a fost eliberat din detenție la sfârșitul anului trecut, condiționat și înainte de termen.

În 2016, Vlad Filat, ispășindu-și pedeapsa, a anunțat despre retragerea sa din fruntea PLDM. Atunci a renunțat și la calitatea de membru al formațiunii. După anunțul lui Filat, lider al partidului a fost ales Viorel Cibotaru, fost ministru al Apărării. Dar în 2018, acesta își dă demisa de onoare, tot atunci PLDM anunțând că devine partid unionist. În locul lui Cibotaru lider al formațiunii a fost ales Tudor Deliu. În perioada de până la alegerea lui Viorel Cibotaru interimatul funcție de președinte al PLDM a fost exercitat de Valeriu Streleţ (octombrie 2015-mai 2016) și Vadim Pistrinciuc (mai-iunie).

În 2019, PLDM avea în jur de 6500 de membri.

Comentarii

replice