Activitatea celui mai mare producător de ulei din țară va fi suspendată temporar

S.A. „Floarea Soarelui” din Bălți, cel mai important producător de ulei din țară, califică ca fiind nejustificată decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din Bălți de a suspenda activitatea întreprinderii în perioada 15-27 aprilie. Unitatea economică solicită Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova să revadă decizia autorităților din Bălți.

Compania „Tans-Oil”, care deține S.A. „Floarea Soarelui”, precizează într-un comunicat de presă că cei șase angajați ai întreprinderii depistați, recent, cu Covid-19 au fost izolați și sunt tratați, iar persoanele care au contactat cu aceștia sunt izolate.

În plus, susține „Tans-Oil”, 145 din 600 de angajați ai fabricii, au fost testați, probele fiind negative. Cei 145 de lucrători ar putea asigura activitatea întreprinderii în perioada în care și ceilalți angajați vor fi testați, afirmă compania.

„Tans-Oil” amintește că S.A. „Floarea Soarelui” este o întreprindere strategică, care asigură securitatea alimentară a țării, astfel că cere Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova să revizuiască decizia autorităților din Bălți.

Comentarii

replice