Ana Guțu, despre situația din R. Moldova: are loc reconfigurarea puterii pentru următorii șapte ani

Profesoara universitară și unul dintre liderii PUN, care a condus până de curând Departamentul pentru Relația cu R. Moldova în Guvernul României, Ana Guțu, a declarat într-un interviu pentru presa românească, cu referire la situația politică de la Chișinău că acum are loc reconfigurarea puterii politice pentru următorii 6-7 ani. Guțu a afirmat că speră ca după anticipate să nu se ajungă la o formarea unei colații monstruoase între partide pro-europene și partide pro-ruse.

Ana Guțu a spus în interviu acordat Spotmedia.ro că, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, în Parlament vor accede partide pro-europene, partide pro-ruse și chiar partide unioniste.

Lupta va continua pentru crearea majorității. Sper foarte mult ca nu cumva să asistăm la o coaliție monstruoasă între partide pro-europene și partide pro-ruse, dar, cunoscând realitățile din R. Moldova, nimic nu pare imposibil aici”, a spus Ana Guțu.

Potrivit ei, actualmente în Republica Moldova are loc reconfigurarea puterii politice pentru următorii 6-7 ani, iar atunci când se resetează clasa politică într-un stat post-comunist fără experiență democratică, precum e R. Moldova, se întâmplă derapaje și abuzuri.

R. Moldova este un stat în derivă identitară, unde majoritatea politicienilor au preferat să spună minciuni cetățenilor, sau să le spună ceea ce doresc ei să audă, și nu purul adevăr – că suntem români și punctum, că viitorul nostru este alături și împreună cu România”, a mai declarat Guțu.

Ana Guțu crede că doar unificarea României și R. Moldova va aduce starea de normalitate.

Comentarii

replice