Aurel Ciocoi, noul premier interimar desemnat

Președintele Maia Sandu a semnat decretul de numire în funcția de premier interimar a lui Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Asta după ce Ion Chicu și-a anunțat demisia și a refuzat să-și exercite funcția până la numirea unui nou Guvern.

În condițiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou Guvern, Președintele, conform Constituției, numește premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniștrilor. Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a anunțat Maia Sandu.

Zilele trecute, Aurel Ciocoi anunțase că s-a autoizolat la domiciliu în legătură cu infectarea sa cu Covod-19.

Fostul premier Ion Chicu declarase azi, într-o conferință de presă, că în funcția de prim-ministru urma să fie numită Olga Cebotari, vicepremier pentru Reintegrare. Olga Cebotari are 28 de ani și este unul dintre cei mai tineri membri ai Cabinetului de Miniștri demisionar.

Aurel Ciocoi are 52 de ani. În 1992 a absolvit jurnalismul la USM, iar după absolvirea Academiei Diplomatice a Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germania a urmat cariera diplomatică. A fost ambasador în mai multe țări, inclusiv în SUA, China și Germania. A fost consilier prezidențial pe politică externă.

Comentarii

replice