AVIA INVEST a dat în judecată Guvernul și cere despăgubiri în sumă de 885 mil. de euro

Acționarul companiei „Avia Invest”, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, a depus o plângere împotriva RM la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm și solită despăgubiri de 885 de mil. de euro.

Despre asta a anunțat într-un briefing Andreas Menelaou, directorul companiei Komaksavia Airport Invest, acționarul „Avia Invest”.

Menelaou a declarat că presiune autorităților RM asupra companiei sunt enorme, iar investițiile făcute de „Avia Invest” la Aeroportul Chișinău sunt imense.

De mulți ani fac investiții în diferite țări ale lumii, dar este prima dată când mă confrunt cu presiuni atât de mari”, a declarat Menelaou.

Omul de afaceri a declarat că Guvernul de la Chișinău a încălcat flagrant acordul de concesiune și a remarcat că autoritățile fac tot posibilul pentru ca „Avia Invest” să fie declarată falimentară pentru a putea obține rezilierea contractului de concesiune.

Amintim că, în această dimineață, premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul începe procedura de insolvabilitate a concesionarului Aeroportului Chișinău.

Comentarii

replice