Banii din Vestul României vor migra în Nordul Republicii Moldova

200 de oameni de afaceri și oficiali din Republica Moldova și România participă la Forumul interregional Moldo-Român, care și-a deschis lucrările astăzi, 28 martie, la Bălți.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în discursul de deschidere a lucrărilor, a declarat că investițiile oamenilor de afaceri români în economia Moldovei sunt întotdeauna binevenite, precizînd că afacerile în regiunea de nord a republicii au potențial tot mai mare de dezvltatare.

Cei 50 de investitori români, prezenți la forum, vor discuta cu oamenii de afaceri moldoveni în cadrul a șase paneluri sectoriale: Zone Economice Libere, sectorul Agroalimentar, Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor, Transporturi, Industrie Ușoară și Turism. Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regioanală Nord, afirmă că primele rezultate ale Forumului moldo-român se vor vedea mâine, când businessmanii se vor întruni la primele discuții bilaterale.

Forumul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) din Republica Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) din România.

Comentarii

replice

6 Comments

  1. Votez USL
  2. Votez USL
  3. Votez USL

Reply