Ce au căutat procurorii anticorupție la BNM

În legătură cu perchezițiile de ieri de la sediul Băncii Naționale a Moldovei, Procuratura Generală menționează că acestea fost făcute în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Procurorii anticorupție ridicat o serie de acte relevante pentru investigarea cazului, precizează Procuratura.

La începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire șase persoane – foști și actuali factori de decizie din cadrul BNM. Este vorba despre un fost guvernator al BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară, notează Procuratura Generală.

Comentarii

replice