Consiliul Unirii a devenit realitate

imagine: Timpul

Astăzi, la Chișinău, a fost constituit Consiliul Unirii, o structură neformală, inițiată de un grup de personalități din Republica Moldova și România. În cadrul unei conferințe de lansare, inițiatorii acestui for au dat citirii o declarație ăn care afirmă că își propun să promoveze ideea unirii Republicii Moldova cu România, transmite DECA-press.

”Consiliul Unirii este o organizaţie de larg consens naţional, care îşi propune să continue efortul Consiliului Naţional al Unirii, fondat la 1 decembrie 1991, ca act de voinţă al unui grup de parlamentari de la Chişinău şi Bucureşti, şi care se declară deschis persoanelor fizice, partidelor politice, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor entităţi ale societăţii din întreg spaţiul românesc de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi din comunităţile româneşti existente în toată lumea”, susțin autorii declarației.

Potrivit lor, Consiliul Unirii va promova ideea unităţii naţionale româneşti şi va depune eforturi pentru a convinge guvernanţii de la Chişinău, de la Bucureşti şi factorii politici decidenţi din Vest că această unitate românească înglobează şi interesele strategice ale lumii euroatlantice.

”Anul 2012 este un an simbolic – se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus. Noi, cei care pledăm pentru revenirea teritoriilor istorice româneşti la Patria-mamă România, vrem să le redăm conaţionalilor încrederea că viaţa lor, împreună cu fraţii români, va fi una bună, sigură, iar copiii lor vor avea un viitor demn”, se mai spune în declarație.

Printre semnatarii declarației de constituire a Consiliului Unirii sunt Mircea Druc, Ilie Ilașcu, Vladimir Beșleagă, Mihai Patraș, Val Butnaru, Alexandru Moșanu, Vitalia Pavlicenco, Constantin Tănase, Mircea Rusu, Anatol Vidrașcu ș.a.

DECA-press

Comentarii

replice

8 Comments

  1. Dragos
  2. olegg munteanu
  3. Votez USL
  4. Sergiu

Reply