Deputații PAS cer convocarea de urgență a Parlamentului

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a cerut azi, într-un briefing de presă, convocarea de urgență a ședinței Parlamentului pentru a modifica legislația electorală în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția. PAS cere ca Legislativul să fie convocat săptămâna viitoare pentru a se putea vota modificarea legislației electorale conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Vorbim despre proiectul de lege înregistrat în Parlament cu nr.263 la 19 iunie 2020. Se cunoaște că actuala legislație trebuie modificată. Pentru că ea conține mai multe lacune care fac posibilă o fraudare masivă a alegerilor. De exemplu, nu conține soluții exacte pentru combaterea a ceea ce numim noi transportare organizată și contra bani a alegătorilor, nu reglementează exhaustiv procedura de contestații împotriva încălcărilor de lege, nu există soluții cum se combat fake-news-urile în cadrul televiziunilor și altele”, a declarat Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

Litvinenco a menționat că în Avizul Comisiei de la Veneția experții critică mai multe prevederi din Cod, cu mențiunea că modificarea acestuia pentru alegerile prezidențiale este posibilă, iar termenul-limită când aceste modificări trebuie să intre în vigoare ar fi 1 septembrie 2020.

Deputatul a mai spus că convocarea Parlamentului poate fi și un test pentru socialiști și „se va putea ști cu exactitate dacă PSRM dorește sau nu dorește să fraudeze alegerile”.

Comentarii

replice