După Putin, și Dodon l-a felicitat pe Lukașenko pentru victoria în prezidențiale

Președintele Igor Dodon l-a felicitat pe șeful statului belarus, Alexandr Lukașenko, cu o victoria sa în alegerile prezidențiale de duminică, puternic contestate de opoziția din această țară. Vladimir Putin a fost printre primii șefi de stat care l-a felicitat pe Lukașenko cu ocazia victoriei repurtate.

Transmit sincere felicitări omologului meu belarus, Alexandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale”, se arată în mesajul lui Dodon.

Sunt convins că dialogul productiv și cooperarea strânsă dintre R. Moldova și Belarus în diverse domenii, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre țările și popoarele noastre”, a adăugat Igor Dodon.

Alexandr Lukașenko, care conduce autoritar Belarusul în ultimii 26 de ani, a acumulat, potrivit rezultatelor alegerilor parțiale, peste 80% din voturi. Principala contracandidată a lui Lukașenko, Svetlana Țihanovskaia a acumulat sub 10% din sufragii. Opoziția nu recunoaște rezultatele alegerilor, mii de oameni protestând în Belarus invocând că rezultatele alegerilor prezidențiale au fost fraudate. Organele de forță belaruse au înăbușit protestele partizanilor opoziției, raportând luni că ține situația sub control.

Comentarii

replice