Filat: „Vremea jocurilor și a norocului a trecut. Timpul nu mai are răbdare cu noi”

Fostul premier Vlad Filat consideră că, din cauza luptelor interne, R. Moldova riscă să se sectizeze, să fie absolut decuplată de reașezările care au loc în jurul ei legate de „repornirea Uniunii Europene”.

Într-un comentariu întitulat „Republica Moldova, quo vadis?” publicat pe pagina sa de Facebook, Filat scrie că Moldova riscă să rateze un moment important și riscă să accentueze imaginea „dacă nu de stat eșuat cel puțin de stat problemă unde țâfna și rânza înlocuiesc mintea”.

Fostul premier și-a expus opinia în contextul anunțul Franței și Germaniei despre pregătirea unui pachet de salvgardare, dar și de repornire a Uniunii Europene în valoare de 500 de miliarde de euro și cu un nou concept de întărire a blocului comunitar.

Republica Moldova are nevoie de o nouă redefinire ca stat, de la o linie geopolitică clară până la un proiect de țară multisectorial care să nu ne lase din nou în periferia lumii dezvoltate. Profesionalizarea politicii și redefinirea interesului național este nu doar o necesitate, dar ține de însăși existența și viitorul acestui stat în noua reașezare geopolitică și, mai ales, geoeconomică”, notează Vlad Fila.

Potrivit fostului premier, „Vremea jocurilor și a norocului a trecut. Timpul nu mai are răbdare cu noi.

Comentarii

replice