FMI va urmări procesele de la „Viktoriabank”

Ruben Atoyan, şeful misiunii FMI pentru Moldova, a luat notă de rechizitoriul Procuraturii Anticorupţie asupra Victoriabank, precum şi de decizia recentă a instanţei de judecată de aplicare a sechestrului pe activele băncii în legătură cu ancheta fraudei bancare din 2014.

Potrivit lui, atingerea unui progres real în recuperarea activelor sustrase în urma fraudei bancare din 2014 printr-o anchetă şi urmărire penală independentă şi cuprinzătoare este de o importanţă critică.

După frauda din 2014 au fost implementate mai multe reforme importante pentru curăţarea şi modernizarea sectorului bancar din Republica Moldova, una din ele fiind intrarea băncii „Transilvania” în „Victoriabank”, în parteneriat strategic cu BERD, fapt care poate fi calificat ca un reper de mare importanţă. Progresele realizate cu eforturi mari în acest domeniu trebuie protejate”, se menţionează în declaraţia de presă a lui Ruben Atoyan, citată de IPN.

FMI va urmări îndeaproape evoluţiile din acest domeniu, în special în ceea ce priveşte implicaţiile potenţiale pentru noul program susţinut de FMI, care se concentrează pe consolidarea statului de drept.

Comentarii

replice