Gazoductul Ungheni-Chișinău va fi finalizat până la 1 august

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău va fi finalizată până la 1 august a.c.

Anunțul a fost făcut de Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

„Până la 1 august suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în R. Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a spus directorul Transgaz în cadrul unei întrevederi cu Sergiu Railean, ministrul Economiei și Infrastructurii.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost desfășurate lucrări pe toate cele șapte loturi aferente construcției, conducta liniară fiind deja construită în proporție de circa 90%, a precizat Ion Sterian.

În proces de finalizare se află stațiile de reglare și măsurare. În perioada ce urmează vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești, aflate pe partea română și instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin.

Lungimea conductei de gaz Ungheni-Chişinău este de 120 km. Gazoductul este cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iaşi-Ungheni, finalizată în iulie 2014.

Comentarii

replice